Met deze 4 tips blijf jij altijd gemotiveerd!

Het kan heel moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven, vooral als waar je mee bezig bent niet het gewenste resultaat boekt. Vaak heb ik zo veel verschillende ideeën dat ik me lastig op één idee kan focussen en daar echt mijn tijd in kan steken.


Ik duik graag heel snel, heel diep, in een nieuw idee en ondanks dat dat voortkomt uit pure enthousiasme is het wel lastig om dan je doel voor ogen te houden en op lange termijn gemotiveerd te blijven. Ook dit is een puntje waar ik mij steeds bewuster van ben en mijzelf ook zeker in probeer te ontwikkelen en verbeteren. De volgende tips helpen mij altijd om doelgericht en gemotiveerd te blijven!

Schrijf je doelen op in een journal

Dit is eigenlijk een voorbereiding op de tweede tip, voordat je je doelen kunt visualiseren, moet je ze namelijk eerst concreet maken. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een journal gebruiken, maar een moodboard of gewoon een notitie in je telefoon werkt ook prima. Persoonlijk gebruik ik in dit geval het liefst een journal, hoe je daarmee begint lees je hier. Begin met het opschrijven wat precies je doel is, hoe je hem wilt bereiken en welke resultaten hieruit voort zullen komen. Wees hierbij vooral zo uitgebreid en specifiek mogelijk. Na een week, tien dagen of twee weken (of langer), kun je hier vervolgens op reflecteren. Wat heb je tot nu toe bereikt en wat niet? Wat moet je veranderen om het doel alsnog te bereiken en wat ben je misschien vergeten te doen? Of je ziet juist dat je right on track bent en dat geeft sowieso een boost in je motivatie!


Visualiseer je doelen

Nadat je je doel(en) in een journal hebt beschreven kan je beginnen met het visualiseren van je plan en vooral de mooie resultaten die je verwacht. Visualiseren is echt één van mijn favoriete dingen om te doen als ik een nieuw idee heb. Na het concreet maken van mijn doel ga ik lekker op de bank zitten en er gewoon super lang over nadenken. Ik visualiseer welke stappen ik ga nemen om het doel te behalen en wat ik ga doen als ik het doel eenmaal behaald heb. Hierbij zie ik echt elke stap haarscherp voor me en voel ik ook echt wat ik op elk moment zou voelen. Je zal merken dat als je dit doet je zó veel enthousiasme voelt dat gedemotiveerd zijn het laatste is wat er in je opkomt.


Luister naar motivational speeches

Naast visualiseren is het luisteren van motivational speeches een van mijn favoriete dingen om te doen als ik extra motivatie nodig heb. Het heeft bijna hetzelfde effect als het lezen van zelfhulpboeken, het enige verschil is dat boeken wat meer gericht zijn op het hoe en motivational speeches meer op het motiveren. De muziek, de kracht in hen stem en natuurlijk de tekst zorgt ervoor dat je alles wilt doen om je doel te bereiken, en wel nu! Ik luister het liefst naar Fearless Motivation op Spotify. Zij hebben enorm veel verschillende motivational speeches waardoor er altijd wel eentje bij zit die past bij jouw doel. Verder kan je op Spotifiy ook zoeken op Law of Attraction playlists en op YouTube of Netflix naar TED Talks of Tony Robbins.


Let it go!

Dit vind ik zelf nog een hele lastige, maar laat dingen soms los. Hierbij bedoel ik zeker niet dat je je dromen en doelen los moet laten, maar laat los wat je niet kan beïnvloeden. Doe alles wat je kan als het wel beïnvloedbaar is, maar blijf niet hangen in 'Wat als...'. Hier word je alleen maar ongelukkig van. Zorg ervoor dat je alles doet wat je kan zodat, als je je doel nou wel of niet bereikt, je altijd trots op jezelf kan zijn.

Wat doe jij als je gedemotiveerd raakt?