Ontspannen na een lange dag

Echt ontspannen na een lange dag op het werk of op school is voor mij elke keer weer een opgave. Vaak heb ik na werk of school nog genoeg huishoudelijke taken, huiswerk of afspraken staan die het lastig maken om echt even tot mijzelf te kunnen komen.


Als ik dan toch eindelijk mijn dag echt kan afsluiten wil ik het liefst gewoon in mijn joggingbroek op de bank ploffen en een serie kijken. Helaas begint Netflix echt mijn strot uit te komen en de televisie gaat hier alleen aan als ik opzoek ben naar teleurstelling of plaatsvervangende schaamte, dus dat zijn ook geen opties meer. Voor vandaag ben ik dan ook op onderzoek uit gegaan om nieuwe manieren van ultiem chillen na het werk te ontdekken, die net zo makkelijk zijn als Netflix aanzetten!


Relaxen in het openbaar vervoer

Altijd als ik dit zeg krijg ik scheve gezichten als reactie, maar ik vind het heerlijk om in de trein te zitten. De treinreis van en naar school zie ik echt als een moment om met niemand te praten en lekker naar buiten te staren, een boek te lezen of te mediteren. Ik ga altijd bewust in de stiltecoupé zitten en ik heb ook nog het geluk dat ik niet vaak in de spits hoef te reizen, hierdoor is het ook makkelijker een momentje van ontspanning! (p.s. als jij zo'n persoon bent die praat in de stiltecoupé: u suck 🙂)


'Marie Kondo' je woonruimte

Volgens Marie Kondo kan je met orde en rust in je omgeving je leven positief veranderen. Nu hoef je van mij niet per se haar methode te volgen, maar ik geloof wel oprecht dat je minder stress ervaart als je woonruimte opgeruimd is. Ruim dus regelmatig op zodat jouw huis echt een plekje voor ontspanning is. Zorg er verder voor dat je alles wat je nodig hebt om te ontspannen binnen handbereik houdt. Niets is zo irritant als niet kunnen vinden wat je nodig hebt, zeker niet als je gewoon lekker wilt relaxen.


Neem een warm bad

Als je gezegend bent met de aanwezigheid van een bad in je huis, maak er dan zeker gebruik van. Toen ik nog een van de blessed ones was, vond ik het altijd heerlijk om met een Lush Bath Bomb en een lekker muziekje in bad te gaan liggen. Ultieme ontspanning gegarandeerd.


Brand geurkaarsen of wierook

Geurtjes prikkelen het emotionele centrum van de hersenen, hierdoor hebben ze invloed op je stemming. Als je zelf geen specifieke geurtjes hebt waar je echt van geniet, kan je bijvoorbeeld lavendel wierook of een kaneel geurkaars aansteken. Lavendel en kaneel hebben namelijk een bewezen ontspannend effect!
Wat doe jij na een lange dag werk of school?