Dit zijn de vier boeken die mijn leven hebben veranderd

Het is alweer een lange tijd geleden dat mijn post 'Waarom iedereen zelfhulpboeken zou moeten lezen' online kwam. Het is dus tijd voor een kleine update! Deze vier boeken hebben mijn leven elk op hun eigen manier veranderd.


Niet iedereen houdt van boeken lezen, toch raad ik je aan om in ieder geval één van deze boeken uit te proberen! Zij hebben mijn kijk op de wereld, en daarbij mijn leven, in een recordtijd veranderd. Door te lezen heb ik niet alleen heel veel geleerd over mijzelf en anderen, maar ben ik ook positiever in het leven gaan staan. Ik vind mijn ontspanning erin, maar ook mijn ware ik. Ze helpen mij te reflecteren en om kritisch zijn, maar ook om open te staan voor anderen en liever te zijn. Als dat allemaal niet reden genoeg is om er af en toe een boek bij te pakken, dan weet ik het ook niet.


Wat ik wel weet is dat ik deze vier boeken nooit zal vergeten en dat ik ze stuk voor stuk vaker dan één keer heb doorgenomen. Sommige heb ik al vaker genoemd en andere zijn nieuw, hoe dan ook, dit zijn ze:


Good vibes, good life

Dit is zeker weten één van mijn favoriete boeken. Ik heb deze minimaal twee keer helemaal gelezen. Ik pak hem er ook af en toe bij om gewoon een paar alinea's of een hoofdstuk te lezen. Als ik het allemaal even niet meer zie zitten en ik me erg neerslachtig voel dan zorgt dit boek er altijd voor dat ik me beter ga voelen.

Het boek helpt je om meer liefde voor jezelf te voelen en geeft tips en adviezen om positiever in het leven te staan. Ik denk dat iedereen zich wel in een of meerdere delen van het boek zal herkennen. Het is een echte aanrader als je op zoek bent naar motivatie, zelfliefde en positiviteit.


The Four Agreements

Door dit boek ben ik zo anders naar andere mensen gaan kijken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer open sta voor anderen en meer begrip heb voor andere persoonlijkheden.

Daarnaast heeft het mij een hele andere manieren van denken en leven laten zien, waar ik zelf nooit bij stil had gestaan. Het heeft mijn focus in het leven veranderd; het heeft mij geleerd dat wat je uitspreekt waarheid wordt, dat je dingen niet persoonlijk moet opvatten en dat je altijd je best moet doen. Ook dit is weer een boek dat ik vaker dan eens heb gelezen en verwacht nog veel vaker erbij te pakken. Het is een boek dat nooit oud wordt en je zeker eens in je leven gelezen moet hebben.


The Alchemist

Dit boek was mij ontelbare keren aangeraden. Toen ik hem eindelijk had gekocht heb ik hem in één keer in een café op Amsterdam CS uitgelezen. Het kostte mij tussen de 3 en 4 uur om hem helemaal te lezen en ik vond het geweldig.

Het heeft mij doorzettingsvermogen, liefde en verlangen laten zien. Toen ik hem eenmaal uit had voelde ik puur geluk. Hij staat dan ook op mijn favoriete boekenplank (degene waar ik het makkelijkst bij kan als ik op de bank zit 🥴) dus ik weet zeker dat ik hem nog veel vaker zal lezen. Als je meer in to fictie bent dan 'echte' zelfhulpboeken, dan kan je deze echt niet missen!


The 100-day journal

Het laatste boek is geen leesboek, maar een journal. Ik heb deze er alsnog in gezet, omdat hij wel een grote impact heeft gehad op mijn leven. Mede door dit boek ben ik begonnen met journalen in een periode waarbij dat precies was wat ik nodig had.

Het hielp mij om van een negatieve naar een positieve mindset te gaan. Toen ik deze journal begon te gebruiken, begon ik ook meer uit mijn dag te halen en meer blijdschap te voelen. Het hielp mij dankbaarder te zijn, situaties te relativeren en te reflecteren op mijn gevoelens. The 100-day journal was echt mijn steun en toeverlaat tijdens en na mijn depressie.

In het afgelopen jaar heb ik een abnormale hoeveelheid boeken gekocht. Sommige heb ik heel vaak gelezen, anderen één keer en sommige ben ik aan begonnen en heb ik nooit afgemaakt. Desondanks geloof ik dat het stuk voor stuk bronnen van waardevolle informatie zijn, en dat mocht ik er nu 'niets' aan hebben, dan wel in de toekomst. En daarom...


🦋 GEEF IK EEN VAN DEZE VIER MOOIE BOEKEN WEG 🦋


Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is:

1. Volg mij op Instagram

2. Like en deel mijn laatste post in je story

3. Vertel mij in de comments welk boek jij graag wilt hebben!


Zondag 15 maart 20:00 maak ik de winnaars op mijn Instagram bekend ✨


Een keer per maand een update ontvangen van de nieuwste artikelen en podcasts? Abonneer hier!