Hoe werkt de wet van de aantrekkingskracht?

Je komt hem nog altijd overal tegen: de wet van de aantrekkingskracht. Van documentaires op Netflix tot volledige boeken gewijd aan dit ogenschijnlijk magische verschijnsel. Allen hebben dezelfde kern: met de wet van de aantrekkingskracht maak jij al je dromen werkelijkheid, en zal je leven in overvloed. De mensen die mij kennis hebben laten maken met the law of attraction ben ik nog altijd dankbaar, dus vandaag deel ik hem met jullie.


Een veelvoorkomende reden waarom mensen niet krijgen wat zij willen of hun dromen niet kunnen realiseren, is omdat ze meer denken aan wat zij niet willen dan aan wat zij wel willen. Ze denken meer aan wat zij (zouden kunnen) missen in het leven, dan aan wat zij (zouden kunnen) hebben. Je leeft dus meer in de angst van verlies en niet hebben, dan in dankbaarheid voor wat je kan hebben en hebt.


Bij de wet van de aantrekkingskracht draait het allemaal om de frequenties die je uitzendt met je gedachten. Alles komt voort uit je gedachten: je gevoelens en je handelingen, ze zijn allemaal gedreven door gedachten, of dit nou bewust of onbewust is. Hierom vormen je gedachten je realiteit en dus je hele levenservaring. Volgens de wet van de aantrekkingskracht ben jij een magneet in het universum en trek je alles in je leven zelf aan door je gedachten - de positieve ervaringen, maar dus ook de negatieve ervaringen. Als je aanhoudende gedachten hebt over dat je altijd ongeluk hebt, dan zal je dit ook altijd hebben. Als je aanhoudende gedachten hebt over dat jouw onderneming een succes wordt, dan zal dat het ook worden.


Het is best logisch: als je je focust op het positieve in plaats van het negatieve, dan zal je daar meer van aantrekken. Als je leeft in positiviteit dan zal al het goede en mooie in het leven je ook meer opvallen, dus wordt je gelukkiger. In een staat van geluk en blijdschap zal je eerder iets met overtuiging ondernemen dan als je ongelukkig bent. Daar draait het allemaal ook om: intentie en overtuiging. Begin je een onderneming met de overtuiging dat het niets wordt, dan zal je jezelf constant saboteren. Begin je een onderneming met de overtuiging dat het een miljoenenbedrijf wordt, dan zie en pak je elke kans die het universum je biedt. Dit is hoe je het doet:


1. Weet wat je wilt

Schrijf je doelen en wensen op en wees hier zo concreet en uitgebreid mogelijk over. Denk aan iets dat je altijd al wilde, of aan hoe je ideale leven eruit ziet. Wat moet je doen om dit doel te bereiken? Wat zou je plan van aanpak zijn? En hoe zou je je voelen als het allemaal al werkelijkheid zou zijn? Denk niet aan dingen die je kunnen limiteren - the sky is the limit wat dit betreft.

2. Visualiseer je dromen Ga fantaseren over je doelen en wensen: hoe het zou zijn als ze allemaal nu al werkelijkheid waren. Voel de gevoelens die je zou hebben als dat echt zo zou zijn. Beeld je het geweldige eindresultaat tot in de detail in.

3. Vibreer op de juiste frequentie Doe er alles aan om op de frequentie te komen. Omring jezelf met mensen die dezelfde dromen hebben of deze zelfs al hebben waargemaakt. Zorg voor positieve gedachten en blijf visualiseren. Meditatie is een krachtige methode om op de juiste frequentie te komen. En wees daarnaast ten alle tijden dankbaar voor alles dat je al hebt en alles dat je nog zal ontvangen. 4. Heb vertrouwen en geloof in het universum

The universe always conspires in your favor - vertrouw hierop en geloof er ook echt in. Geloof daarnaast ook altijd in jezelf, heb vertrouwen in je kunnen en gun jezelf het leven dat je wenst. Je verdient het.De wet van de aantrekkingskracht werkt constant - er is geen ontkomen aan, wees je hiervan bewust. Als je klaagt, zal je meer krijgen om over te klagen. Als je dankbaar bent, dan zal je meer krijgen om dankbaar voor te zijn. Er kan niets in je leven komen wat niet is opgeroepen door jouw eigen aanhoudende gedachten, dus vertrouw op het universum en geloof erin.


Een keer per maand een update ontvangen van de nieuwste artikelen en podcasts? Abonneer hier!