Prsnl #5: Wat als het leven even tegenzit?

In Prsnl neem ik jullie mee in mijn personal rollercoaster called: Life. Ik hoop dat jullie mij hierdoor op een diepere manier leren kennen. Hopelijk maakt deze serie duidelijk waarom ik op een bepaalde manier leef of probeer te leven. Waarom lees ik zoveel zelfhulpboeken, of probeer ik te leven naar de wet van de aantrekkingskracht? Hoezo heeft dankbaarheid en positive thinking mijn leven veranderd? En wat doe ik als het allemaal een keertje niet lukt? Met Prsnl hoop ik dat dat allemaal duidelijk wordt. Deze posts zijn iets meer all over the place, maar dat is het leven soms ook, dus het is oké.


Soms, soms zit het gewoon echt niet mee. Ken je dat? Dat alles gewoon compleet in de soep loopt. Alsof het je allemaal niet meer gegund is en alles gewoon rot is? Ja, soms zit het leven echt even tegen.


Normaal zou ik een reeks tips geven om jullie door dit soort momenten heen te helpen, maar deze keer zit het anders. Soms helpt een reeks tips en goedbedoelde adviezen niet. En dat is ook oké. Soms is het goed om gewoon even in zelfmedelijden te verzinken en je even goed rot te voelen. Negatieve gevoelens zijn namelijk niet slecht. Je hoeft ze niet te ontwijken, je hoeft ze niet te negeren of ergens in een doosje op te bergen in de hoop dat ze niet meer terugkomen. Nee, soms moet je er juist even mee gaan zitten en gewoon even samen zijn. Samen met het verdriet, samen met de pijn, de teleurstelling of de tegenslag.


Heel eerlijk? Zo rot voel ik me op dit moment niet eens. Maar de afgelopen weken? Man, wat een rollercoaster. Vanwege mijn social media presence lijkt het soms alsof mijn leven bestaat uit rozengeur en maneschijn, of dat ik mijzelf overal met een beetje positive thinking doorheen sla, haha. Maar zo werkt het natuurlijk niet en dat is ook niet wat ik wil overbrengen. Soms zit het leven gewoon tegen en daar mag je best even over mokken. Niets mis met een potje klagen - doe ik vaak genoeg.


Kijk: tegenslag, verdriet, pijn - het hoort er allemaal bij. Zonder tegenslag, geen geluk. Zonder verdriet, geen blijdschap. Zonder pijn, geen genot. Maar dat maakt het niet minder rot. Dus, wat als het leven even tegenzit? Geef jezelf een dikke knuffel en gun jezelf een dag om je helemaal kut te voelen.


Ga ik toch een beetje positief doen: als je je echt klote voelt kan het alleen maar beter worden.

Liever niet op de thee bij je negatieve emoties? Lees hier hoe je in vier stappen omgaat met teleurstelling.


Een keer per maand een update ontvangen van de nieuwste artikelen en podcasts? Abonneer hier!