The girl behind the blog

Ik geloof het bijna zelf niet, maar SpaceyMacy is alweer 3.5 maandjes oud! Daarom dacht ik dat het nu wel tijd is voor een Q&A over: MIJ! Wie ben ik, wat doe ik, waarom blog ik enzovoort. Hiervoor heb ik natuurlijk niet een standaard lijstje van Google geplukt, maar heb ik weer eens mijn volgers op Instagram geraadpleegd via deze story:

Om geen vierdelige boekenserie van deze post te maken heb ik de meest interessante, mooie en leuke vragen eruit gepikt!

Hoe gaat het nu met je?

Na mijn laatste Prsnl is dit een vraag die ik sowieso vaak in mijn inbox heb gekregen. Ik vind het super lief dat jullie vragen hoe ik me voel en daar om geven! Het gaat nu hartstikke goed met me, ik ben mezelf aan het ontdekken en mijn comfortzone aan het uitbreiden en ik geniet daar onwijs van. Ik probeer goed voor mijzelf te zorgen en ondanks dat dat niet altijd even goed gaat, ben ik toch tevreden met en trots op hoe ik het allemaal doe.

Waarom ben je een blog begonnen?

Het bloggen is eigenlijk begonnen omdat ik een manier zocht om studierelevante ervaring op te doen zonder hierbij stage te hoeven lopen. Daarnaast hoorde ik vaak in mijn omgeving dat ik zou moeten bloggen over mijn beeld op het leven en de adviezen die ik geef. Dit in combinatie met de wens om mensen te inspireren, motiveren en helpen én zelf meer uit mijn comfortzone te stappen maakte SpaceyMacy.

Wat doe je naast je blog?

Naast bloggen studeer ik Nederlandse taal en communicatie aan de UvA en werk ik 15-20 uur bij Superdry. Daarnaast volg ik sinds kort ook elke week feminine dance classes en confidence coaching en geef ik soms studiebegeleiding en/of Nederlands bijles. Ik zou graag nog meer met schrijven willen doen, dus ben ik ook regelmatig op zoek naar projecten waarbij ik hierin kan ondersteunen!

Ga je ook vloggen?

Deze vraag heb ik een paar keer gehad sinds ik ben begonnen met bloggen. Ik vind het in ieder geval super leuk dat het jullie leuk lijkt als ik ga vloggen. In de afgelopen maanden heb ik het een paar keer geprobeerd, maar vooralsnog vind ik het niet iets voor mij. Wie weet wel in de toekomst! Het maken van content voor YouTube staat wel op mijn verlanglijstje.

Waar komt je interesse naar spiritualiteit vandaan?

Spiritualiteit heeft heel erg verweven gezeten in mijn opvoeding: het branden van salie en wierook tegen negatieve energieën is iets wat mijn moeder regelmatig deed. Ook hield ik als kind al van horror en alles 'duister', ik denk dat ik mede hierdoor heel open minded ben geworden. Ik zocht altijd alles uit over geesten, aliëns, (bij)geloven, wicca, energieën, kristallen en keek veel documentaires hierover. Toen ik ouder werd liet ik dat allemaal een beetje links liggen, maar open staan voor alles ben ik wel altijd blijven doen. Vanwege mijn depressie ben ik vervolgens steeds meer actief geïnteresseerd geraakt in mindfulness en spiritualiteit kwam hierbij vervolgens vanzelf weer om de hoek kijken.

Waar koop je al je wierook en boeken?

Wierook koop ik bij elke random toko die ik tegenkom, palo santo en salie bestel ik bij Spiru of haal ik bij Ladonna in Almere Centrum. Mijn boeken en journals bestel ik bij bol.com of haal ik bij de Ako.


Wat is je sterrenbeeld en herken je jezelf hierin?

Mijn sterrenbeeld is schorpioen en ik herken mezelf hier zeker in! Schorpioenen zijn bijvoorbeeld heel intens in hun emoties, ze zijn koppig, gepassioneerd, snel jaloers en vastberaden. Ik durf van zowel de goede als de minder goede eigenschappen te zeggen dat ik die bezit. Ik lees ook graag mijn horoscoop en geloof dat je geboortedag en tijd echt invloed heeft op je karakter en leven.


Wat betekent liefde voor jou?

Liefde is voor mij een emotie, een gevoel. Ik kan het niet uitleggen, want als ik aan liefde denk, denk ik niet per se aan iets, ik voel iets. Liefde is blijdschap en geluk, geven en nemen. Het is iets wat ik voor veel mensen voel, soms ook te snel. Liefde is iets wat ik ook soms meer voor mezelf zou moeten voelen. Heel kort gezegd betekent liefde voor mij dat je oprecht het beste met iemand (en jezelf) voor hebt.
Hopelijk hebben jullie nu een beter beeld van wie ik ben. Wil je nog iets anders over mij weten? Voel je vrij om in mijn dm of het contactformulier van de website te sliden!