Upgrade je leven met deze vier gewoontes

Nog in het teken van het nieuwe jaar en bijbehorende goede voornemens, deel ik vandaag vier gewoontes die je leven zullen upgraden. Ze zijn simpel maar effectief en als het lukt om ze dagelijks in te zetten dan zullen ze je leven veranderen.


Start elke dag met een dankbaar hart

Ik heb er eerder al een hele post aan gewijd: dankbaarheid. Het veranderd je leven door het veranderen van je focus - negatief naar positief. Er is zo veel om dankbaar voor te zijn, en het merendeel nemen wij elke dag voor lief. Begin en eindig je dag met dankbaarheid en het zal je blik op de wereld veranderen op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden.


Focus op je ademhaling

Voor velen klinkt het (helaas) nog erg zweverig en nutteloos: stilzitten en ademhalen. Maar juist in deze tijd van constante prikkels is het belangrijk dat je je geest deze rust gunt. Dagelijks mediteren zorgt voor meer zelfinzicht, voor rust en acceptatie en het leert je beter omgaan met negative self-talk. Hiervoor hoef je niet een uur per dag te zitten - begin met tien minuten in de ochtend of avond en bouw het rustig op. Na een paar weken zal je geest steeds meer verlangen naar deze momentjes van rust.


Zes minuten lezen en je bent weer helemaal zen

Elke dag lezen, voor mij klinkt het als een droom, maar ik weet dat het voor anderen soms eerder klinkt als een nachtmerrie. Toch heeft het lezen van boeken zijn pluspunten: zo verlaagt het stress, schijnt het dat je langer leeft als je regelmatig leest en slaap je 's nachts een stuk lekkerder. Ja, ik weet het: bewegend beeld is veel leuker dan een stoffig boek, maar de voordelen van lezen wegen hier echt tegenop! Beloofd. En volgens dit onderzoek hoeft het zelfs maar een kleine zes minuten om van deze voordelen te kunnen genieten - je kan dit!


Van dromen naar realiteit

Ah, nog iets 'zweverigs' om het af te sluiten: het visualiseren van je dromen zorgt ervoor dat je doelgericht aan ze blijft werken en langer focus vasthoudt. Het houdt je gemotiveerd en zorgt ervoor dat je op een rijtje krijgt wat nodig is om je wildste dromen waar te maken. Daarnaast maakt het je ook nog eens gelukkiger, want wie wordt er nou niet blij van dagdromen over zijn mooiste aspiraties en ideeën? Nog beter: je kan dit combineren met mediteren - twee vliegen in één klap!Als je deze vier gewoontes weet vast te houden, weet ik zeker dat het je leven op een hele positieve en mooie manier zal veranderen. Maar, niet getreurd als het niet allemaal lukt. Elk heeft zijn eigen kracht en zal bij regelmatige oefening een positief effect hebben op jouw leven. Elke stap is er eentje en het is aan jou om te ontdekken welke jij wil en kan zetten.


Een keer per maand een update ontvangen van de nieuwste artikelen en podcasts? Abonneer hier!